субота, 9. април 2011.

DKNY





DKNY je poznati svetski modni brend dizajnerke Done Karan. Dona je rođena 1948. godine u Nju Jorku. Sa svojih četrnaest godina napustila je školu i počela da prodaje garderobu u butiku iz susedstva. Nakon četiri godine upisala se u prestižnu Parsons školu za dizajn. Udala se za Mark karana i dobila ćerku Gabrijelu. Brak je propao, i Dona se razvela1983. godine. Zatim se udala za svoju ljubav iz mladosti, skulptora Stephan Weiss-a. Narednih nekoliko godina Donna je sarađivala sa njujorškim dizajnerkama Anom Klein i Patti Cappalli, gde je njen talenat je dolazio do izražaja. Primivši brojne nagrade za dizajn, 1985. godine Donna je osnovala sopstveni brend - Donna Karan Collection. 1988. Godine lansirala je drugu liniju DKNY (Donna Karan New York). Cilj koji je sebi postavila prilikom formiranja sopstvene modne linije bio je kombinovanje komfora i luksuza. U svom dizajnu ona počinje i zavrašava sa ljudskim telom. Njeni proizvodi se smatraju klasicima u svetu mode.


2001. godine kompaniju je kupio LVMH (Moet Hennessez Louis Vuitton) francuska luksuzna korporacija. 


1992. godine Donna je počela da dizajnira i odeću za muškarce, kao i proizvode za negu tela, a danas u okviru brenda DKNY postoji nekoliko linija: DKNY Jeans, pure, DKNY Active, DKNY Underwear, DKNY Juniors, DKNY Kids i DKNY Baby.
Satovi sa imenom ovog brenda postigli su veliku popularnost svojim luksuznim dizajnom privlačnim i za muškarce i za žene.














Нема коментара:

Постави коментар